Dorpsnieuws

zwerfaval bossen‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen. Zo maken we samen de gemeente schoner en prettiger om er te wonen.Ik meld me aan als ZAPper !

Waar mag ik ZAPpen?
Overal in de openbare ruimte waar u wilt en waar u het nodig vindt. Bijvoorbeeld op straat, in het buitengebied, in speeltuintjes, in parken of bij uw sportvereniging.

Wanneer kan ik ZAPpen?
Wanneer u wilt. U bent hier volledig vrij in.

Hoe vaak moet ik ZAPpen?
U moet niets! Al het zwerfafval dat u opruimt is meegenomen. Komt u echter niet meer toe aan ZAPpen, lever dan de materialen weer in bij de gemeentewerf. Zo kan de gemeente Bernheze duurzaam omgaan met de materialen en ze doorgeven aan een andere ZAPper.

Hoe kom ik aan opruimspullen?

Aanmelden: https://www.bernheze.org/inwoners-en-ondernemers/afval/zwerfafval-zap/ik-meld-me-aan-als-zapper.html
Als u aangemeld bent als ZAPper krijgt u van de gemeente Bernheze de volgende materialen te leen:

1 afvalgrijper
1 afvalzakkenhouder
1 paar handschoenen
1 fluorescerend hesje
Speciale afvalzakken
Wat doe ik met het verzamelde zwerfafval?
Wij halen het door u verzamelde zwerfafval bij u thuis op. U kunt de speciale afvalzakken ook op afspraak naar de gemeentewerf brengen.

Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Bernheze heeft een collectieve aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering afgesloten voor vrijwilligers. Hiermee bent u tijdens het ZAPpen verzekerd via de gemeente tegen ongevallen en schade als de eigen verzekeraar dit niet vergoedt.