Dorpsnieuws

2021 luchtfoto verkaveling heeswijkse akkersAan de westkant van Heeswijk-Dinther komt ten zuiden van de Veldstraat een nieuwe woonwijk. Het gaat om 70 woningen. Er is ruimte voor rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en patiowoningen. Ook sociale huurwoningen zijn onderdeel van het plan.

Stedenbouwkundig plan
Op basis van een programma van eisen is een stedenbouwkundig plan uitgewerkt. In het stedenbouwkundig plan, ook wel verkavelingsplan genoemd, kunt u zien waar woningen, groen, water(opvang), parkeren en infrastructuur wordt aangelegd. 

Verkeersontsluiting
We leggen een nieuwe ontsluitingsweg aan. Deze verbindt de Veldstraat met de Hoofdstraat. Op dit moment zijn er nog gesprekken gaande met de eigenaren van de grond waarop de weg is ingetekend.

Woningbouwtypen
Er worden 70 woningen gebouwd in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn afgestemd op de actuele behoefte. Er is ruimte voor projectmatige bouw, sociale huur en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). De exacte invulling/verdeling moet nog worden bepaald.

Binnen deze ontwikkeling wordt ook ruimte geboden aan zelfrealisatie. Dit betreft de kavels die niet op gemeentelijk eigendom zijn ingetekend. Met een aantal initiatiefnemers voor zelfrealisatie wordt voor het kostenverhaal een anterieure overeenkomst afgesloten. Met de andere initiatiefnemers voor zelfrealisatie wordt het kostenverhaal toegepast door middel van het exploitatieplan. Het exploitatieplan wordt gezamenlijk met het (voor)ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Bestemmingsplanprocedure
Het stedenbouwkundig plan is verwerkt in een voorontwerpbestemmingsplan. In dit bestemmingsplan staat waar en wat gebouwd mag worden en welk gebruik is toegestaan (spelregels). De eerste stap in deze procedure is de terinzagelegging van het vooront-werpbestemmingsplan. Iedereen kan tijdens de terinzagelegging een reactie geven. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Nieuwbouw : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.