Dorpsnieuws

9200000102911228Dr. Ton Roumen is een ervaren coach, retraiteleider en spreker. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema's. Zaterag 7 maart geeft hij een lezing in de Bernekringzaal in de Abdij van Berne. Omarm jezelf als je angstig, onveilig of eenzaam bent. Dat is een simpele boodschap, de toepassing ervan is lastiger en vraagt om levenskunst.

Vaak wordt er geaarzeld bij het idee om meer liefde voor jezelf op te brengen. Dat zou egoïstisch zijn.

Velen zijn opgegroeid vanuit het besef er vooral voor de ander te zijn en niet met mildheid naar zichzelf te kijken. Maar waarom zouden we onszelf niet mogen liefhebben? Zelfliefde is beslist geen egoïsme, maar houdt de goede zorg in voor jezelf en is ook weer een basis om liefde met anderen te delen.
Meister Eckhardt zei het ooit al: 'Als jij jezelf liefhebt, heb je iedereen lief.'
De boodschap om jezelf te omarmen is eeuwenoud en een belangrijk thema in spirituele tradities; het wordt zelfs de kern van de spirituele weg genoemd. Die vraagt wel om oefening en om met andere ogen naar jezelf en het leven te kijken.

Omarm jezelf is ook de titel van het laatste boek van Ton Roumen (2019). Zijn boodschap is gebaseerd op een combinatie van eeuwenoude westerse en oosterse spirituele wijsheden en eigentijdse praktische en helende inzichten.

Datum: Zaterdag 7 maart 2020
Aanvang: 14.30 uur
Plaats: Bernekringzaal, Abdij van Berne (Abdijstraat 49 Heeswijk)
Entree: € 10,- (incl. consumptie)
Reserveren: Wij verzoeken u vooraf plaatsen te reserveren per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De reservering is definitief na ontvangst van € 10,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Lezing Omarm jezelf en uw naam.