Dorpsnieuws

Kerst 2Een sfeervol versierd schoolplein, vol kerstbomen en volgehangen met sfeerverlichting, was woensdagavond het decor voor de traditionele kerstmarkt van de Heeswijkse basisschool Het Mozaïek. Op het schoolplein was het een drukte van belang van vooral leerlingen met hun ouders, opa’s en oma’s.

Kerst1De leerlingen waren met veel plezier naar hun school gekomen om enkele extra schooluren te werken voor het goede doel.

Afgelopen weken waren de leerlingen al druk met het organiseren van de markt en het maken van kerststukjes en kerstversieringen in vele soorten en maten.

Voor de opbrengst van de kerstmarkt bedacht de leerlingenraad van de school twee goede doelen; één doel dicht bij huis, namelijk Het Hertenkamp aan de Irenestraat in Heeswijk-Dinther en één doel wat verder weg te weten het Wereld Natuur Fonds. “De kinderen van onze school willen graag iets betekenen voor de natuur en speciaal voor de dieren”,  legt Tamara Smits, directeur van Het Mozaïek, uit.

Onder toeziend oog van hun leerkracht brachten de leerlingen in kramen hun zelfgemaakte spullen aan de man. Van kerstpotjes met kaarsen, kerststukjes met veel groen, kerstkaarten,  zelfgemaakte kandelaars en cup cakejes, ze gingen allemaal als warme broodjes over de toonbank. Met de live-muziek van Jan Willems en Peter en Marion van Maasakker op de achtergrond, bouwde de school een gezellig kerstfeestje.

Nogmaals dank, vriendelijke groet en fijne feestdagen !

Peter van der Steen
Teamcoördinator Basisschool Het Mozaïek