Dorpsnieuws

week van de pleegzorgVan 30 oktober t/m 6 november 2019 wordt voor de 5e keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Met deze landelijke actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders én nieuwe pleegouders werven.

Pleegouders gezocht
Ook in onze regio is nog altijd een tekort aan pleegouders. Maandelijks wachten ongeveer 40 kinderen in de regio noordoost Noord-Brabant op een passend pleeggezin. In de Week van de Pleegzorg start er een nieuwe landelijke campagne en zijn er diverse bijeenkomsten en activiteiten in de regio georganiseerd om aandacht te vragen voor pleegzorg. De gemeente is verantwoordelijk voor goede jeugdzorg en vindt het heel belangrijk dat er nieuwe pleegouders komen.

Foster Festival 4 november
Op 4 november 2019 organiseert Joyce Deijnen -als zangeres beter bekend als Camilla Blue- het Foster Festival in de Lievekamp in Oss. In september 2019 bracht zij haar nieuwe single ‘When I get home’ uit. Een ode aan haar pleegouders. Als kersverse pleegzorgambassadrice van Stichting Oosterpoort in de regio noordoost Brabant organiseert zij een evenement voor alle pleegkinderen, pleegouders en mensen die nieuwsgierig zijn naar pleegzorg. Alle activiteiten van deze dag staan in het teken van het thema THUIS.

Vanaf 16:00 uur start het kinderprogramma met de voorstelling ‘Mispoes’.
Vanaf 17:00 uur start het avondprogramma.
Voor beide programma’s kun je je inschrijven, kosten € 2,50 per programma. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.lievekamp.nl.

Van onschatbare waarde
We willen in Nederland het liefst dat alle kinderen opgroeien in een omgeving die zoveel mogelijk op een natuurlijke gezinssituatie lijkt. Dat staat in de Jeugdwet. Daarom wordt – als een kind niet meer thuis kan wonen – bijna altijd eerst gezocht naar een pleeggezin. Pleegouders zijn daarom van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. In en rondom deze week organiseert Stichting Oosterpoort verschillende voorlichtingsavonden waar een ervaren pleegouder en een pleegzorgmedewerker meer vertellen over wat pleegzorg nou precies is en inhoudt.

Op www.verborgenhelden.nl is de agenda van deze voorlichtingsavonden te vinden. Daar staat ook informatie over pleegzorg in noordoost Noord-Brabant.

Meer weten? Kijk op www.weekvandepleegzorg.nl  .