Dorpsnieuws

Anselm Grün RamonMangoldDe bekende monnik Anselm Grün vertelt over de wijsheid van de woestijnvaders
Zaterdag 13 april verzorgt de wereldwijde bekende spirituele auteur Anselm Grün een lezing in de Abdij van Berne n.a.v. het verschijnen van zijn nieuwe boek Een jaar met de woestijnvaders
Abbas Mozes vraagt aan Abbas Silvanos:
'Kan een mens elke dag opnieuw beginnen?' Silvanos antwoordt daarop: 'Als hij een werker is, dan kan hij zelfs elk uur opnieuw beginnen.'
In de woorden van de eerste monniken, de Woestijnvaders, vindt men een schat aan levenservaring en beproefde wijsheid in de omgang met emoties als angst, woede, afgunst en lusteloosheid. Anselm Grün laat in zijn boek, en lezing zien dat ook de hedendaagse mens hiervan kan leren. Oude wijsheid komt zo opnieuw tot leven.
Anselm Grün is monnik in de Abdij Münsterschwarzach (Duitsland) en een van de bekendste spirituele auteurs. Zijn boeken zijn bestsellers. Over de grenzen van confessies heen is hij voor velen een gids en spiritueel pionier.
Datum: Zaterdag 13 april 2019
Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Entree: € 15,- (inclusief consumptie)
Reserveren: Plaatsen dienen vooraf gereserveerd te worden per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling van € 15,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Anselm Grün 13 april en uw naam.
NB de lezing is in het Duits.