Dorpsnieuws

Prins CarnavalGuido van Menzel uit Loosbroek gaat dit jaar voorop in de polonaise van Heeswijk-Dinther en Loosbroek als de ‘Prins Guido d’n Urste’ van Snevelbokkenland. Prins Guido heeft zijn broer Emiel van Menzel als persoonlijk adjudant tijdens de komende carnaval aan zijn zijde. Zijn persoonlijk motto is: “Ik teken voor unne skonne Carnaval!”
De onthulling van de nieuwe prins zat tijdens de pronkzitting verpakt in de prachtige sketch ‘Sprookjes Bestaan’, van de Dames van Loosbroek. Tijdens deze sketch probeerden de dames van alles om zelf prinses te worden, maar na het kussen van kikker kwam uiteindelijk toch Guido van Menzel tevoorschijn als de nieuwe Prins van HDL.
 
Prins met Adjudant EmielHenricus Theodorus Maria oftewel Guido van Menzel is op 28 maart 1974 in het Groot Zieken Gasthuis in ’s-Hertogenbosch geboren als zoon van Bert van Menzel en Annie van Menzel – Nooijen. Na basisschool Sint Albertus in Loosbroek ging Van Menzel naar Lagere Technische School Sint Joseph in Veghel. Daarna volgde hij het MBO-college De Leijgraaf om ten slotte af te studeren aan de Avans Hogeschool, afdeling Bouwkunde in Den Bosch. Sinds 2003 werkt Guido bij Bosch & van Oers Bouwkundigen B.V. in Dinther als projectleider / BIM-modelleur.
 
Tot zijn 25e woonde de nieuwe prins thuis aan de Donatusstraat 6 in Loosbroek. De kersverse heerser van Snevelbokkenland is twintig jaren samen met zijn Josine van Santvoort, dochter van Antoon van Santvoort en Annie van Santvoort – Blommers. Prins Guido en Josine wonen in het ouderlijk huis van Josine aan de Krommedelseweg 9 in Loosbroek en zij hebben drie kinderen: Guus (10 jaar), Noor (8 jaar) en Mats (5 jaar).
 
Behalve voetballen in het 5e elftal bij WHV en wielrennen bij FC De Lekke Tube Loosbroek is Van Menzel al heel veel jaren actief in het Loosbroekse verenigingsleven. Zo was hij 25 jaar leiding/coördinator bij Stichting RANJA, is 21 lid van Cabaretvereniging De Zandkruiers (eerst als speler en de laatste paar jaar achter de schermen) en is 10 jaar bestuurslid van FC De Lekke Tube Loosbroek. Guido is een carnavalsvierder pur sang en niet voor niets was hij medeoprichter en nu voorzitter van Stichting De Kreuge. Hij leest graag, is een muziekliefhebber en fan van het bezoeken van festivals.
 
Wij feliciteren Stichting Carnaval HDL met deze skônne Prins Guido d’n Urste.