Dorpsnieuws

 
17 Web SvanSchijndelIn de bibliotheek van Heeswijk-Dinther zal Sjaak van Schijndel op donderdag 13 september van 15.00 – 16.30 uur uitleg geven bij schilderijen van zijn hand.
Sjaak van Schijndel heeft zich bekwaamd in oude schildertechnieken met o.a. pigmenten, lijmen, eidooier, oliën, harsen en vernissen.
De studie en (historische) techniekbeheersing hebben 10 jaar centraal gestaan. Het schilderen van 5 tot 15 transparante olielagen over elkaar vraagt om lange droogtijden: 4 tot 8 maanden. Engelengeduld met stap voor stap werken naar een eindbeeld maken deze tijdrovende schilderwijze in deze tijd ongewoon.
In zijn neiging tot gedetailleerd en gecontroleerd te schilderen zoekt hij zelden de publiciteit. Na telkens terugkerende- en talloze enthousiaste reacties toont hij nu werk aan belangstellenden uit de eigen gemeenschap
In deze expositie wil hij een tipje van z’n schilders-sluier oplichten met portretten onder de titel: “Vrouwenportretten, te kus en te keur”.
De expositie van een aantal van zijn schilderijen is in de bibliotheek te bezichtigen van woensdag 5 t/m donderdag 20 september.
U kunt zich aanmelden aan de balie van bibliotheek Heeswijk-Dinther