Dorpsnieuws

download 2Toneelgroep Mariahout komt ook deze zomer weer buiten spelen in de Kersouwe. Woensdagmiddag 25 juli spelen zij De Kleine Zeemeermin. Een muzikale, vrolijke, herkenbare en meeslepende voorstelling vol humor en liefde tussen vis en mens,
vervuiler en natuuractivist. Zoals we gewend van deze toneelgroep gewend zijn zal het ook nu weer een vermakelijke voorstelling zijn voor jong en oud.
Woensdag 25 juli, aanvang 15.00 uur. Entree €5,-. Kaarten te bestellen op www.kersouwe.nl 
 
Mooi sprookje
In het eigentijdse sprookje ‘De kleine zeemeermin” trotseert de ‘Prins van het Land’, Kaap de Zoete Hoop op zoek naar kibbeling.
Hij schept echter achter het net en vangt; de dochter van de Koningin van de Zee ‘Arial’. Deze The Voice winnende zeemeermin valt als een blok voor het gespierde lijf van de prins, maar Arials strenge moedermeermin wil hier niks van weten, want “Alle mensen zijn smerig” en zorgen ervoor dat haar koninkrijk verandert in een plastic soep!
Gelukkig is daar de 3-koppige zeeheks die Ariël heel graag wil helpen om haar 2-benige man achterna te gaan, maar dan moet ze wel even tekenen…. in haar eigen lettertype. De Kleine Zeemeermin is geschikt voor iedereen van 4 tot 104 jaar.
 
Over Toneelvereniging Mariahout Toneelvereniging Mariahout bestaat al meer dan 40 jaar en brengt jaarlijks een professionele volwassenen- en jeugdvoorstelling (kinderproductie). De jeugdproductie heeft zich gespecialiseerd in het spelen van bekende sprookjes op eigen wijze zonder daarbij afbreuk te doen aan de herkenbare elementen uit het sprookje. Daarnaast zijn de voorstellingen niet alleen leuk voor kinderen maar zullen ook oudere bezoekers zich vermaken.
 
De voorstelling is altijd speciaal voor onze vereniging geschreven en dus uniek. De spelersgroep, van de jeugdvoorstelling, bestaat dit jaar uit 13 enthousiaste spelers die samen met een 7 tal mensen achter de schermen De Kleine Zeemeermin gaan maken en spelen. Het bijzondere van de ze spelersgroep is dat deze uit een mix van jonge en oudere spelers bestaat.
 
Zomervakantie: Woensdagmiddag jeugdtheater in de Kersouwe
In de zomervakantie is er elke woensdagmiddag een leuke, spannende, lieve, vermakelijke jeugdvoorstelling te zien in Natuurtheater de Kersouwe.