Dorpsnieuws

miljonair2018Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan, nodigt de bibliotheek deze zomer alle kinderen mét hun familie opnieuw uit om deel te nemen aan het project ‘Leesmiljonairs’.
Leesmiljonairs
Samen gaan we vanaf 1 juli weer proberen om 1 miljoen minuten te lezen. Zowel het lezen thuis, het voorlezen en het regelmatig bezoeken van de bibliotheek tellen mee. Bij de bibliotheek kun je vanaf 1 juli een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin je de gelezen minuten kunt opschrijven.
Je kunt diploma’s en cadeautjes verdienen als je een bepaald aantal minuten hebt gelezen. Wanneer we ons doel behaald hebben, komt er een spetterend afsluitingsfeest waar alle leesmiljonairs voor worden uitgenodigd.
Helpen jullie ons om met z’n allen 1.000.000 minuten te lezen? Kom dan naar de bibliotheek en haal je leesmiljonairs-boekje op! 1 juli gaat het project van start.