Dorpsnieuws

dubbelcabaret in natuurtheater de kersouwe e5380911ad6c6b1b89872913d404c57fVrijdagavond 8 juni is het niet een keer lachen in de Kersouwe maar een hele avond lang met de aanstormende cabarettalenten Janneke de Bijl en Martijn Kardol. Janneke de Bijl won vorig jaar het gerenommerde camaretten festival en is meerdere keren per week te zien in Toomler te Amsterdam.
Martijn Kardol won in een seizoen het Leids cabaret festival en het Groninger studenten cabaret festival, dat is nog geen enkele cabaretier gelukt!
Aanvang 21.00 uur, klein theater, entree €16,50 (excl. serv.kosten). Kaarten te bestellen op www.kersouwe.nl
 
Janneke de Bijl
Janneke studeerde af als filosoof en begon daarna aan Theateropleiding Selma Susanna. Die rondde ze in 2012 cum laude af. In 2016 werd ze lid van het prestigieuze stand-up comedycollectief Comedytrain. Sindsdien is ze meerdere keren per week te zien in Toomler en speelt ze in theaters door het hele land. In 2017 won Janneke de jury- en publieksprijs van het gerenommeerde festival Cameretten. Momenteel werkt ze aan haar eerste avondvullende programma. Daarnaast schrijft Janneke columns en theaterteksten, houdt ze een blog bij en geeft ze schrijfles en tekstadvies.
 
Martijn Kardol
Martijn Kardol is cabaretier en radiomaker bij 3FM. In de ochtendshow van Domien Verschuren heeft hij een radiocolumn. Deze jonge talentvolle cabaretier uit Barneveld debuteerde dit seizoen met de voorstelling Bang, waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. Martijn studeerde (zonder specifieke reden) Zweeds en sociologie.
“uitstekende verteller met een grote theatrale trukendoos” (Volkskrant).