Dorpsnieuws

4Zaterdag 12 mei vonden in het mooie Knegsel de Brabantse kampioenschappen voor solisten slagwerk plaats. De Heeswijkse slagwerkers, opgeleid door Wim van Zutphen, Jos Schuts en Emiel Caspers, namen met maar liefst 10 optredens overtuigend deel aan deze wedstrijden.

 Ook op dit wedstrijdpodium bleven zij overeind en maar liefst zes optredens leidden tot een Brabants kampioenschap!

Acht optredens zorgden voor een dermate hoge score dat zij mogen deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen in Berlicum op 16 juni.

Brabants kampioen zijn geworden:

Estée van Driel in duet met Pien Rutten op marimba in de jeugd divisie.

In de 5e divisie behaalden Tijn Dobbelsteen in duet met Gijs Boeijen een fraaie 2e plaats. In dezelfde 5e divisie behaalden de solisten Tijn en Gijs resp. een 3e en 2e plaats. Jorg Loeffen werd hier de Brabants kampioen multi percussie.

In de 2e divisie werden Diego van Driel en Tjeu Dortmans Brabants kampioen in ensemble Multi percussie en behaalde Tjeu Dortmans als solist ook nog een 3e plaats. Rob van den Berg werd Brabants kampioen solo op marimba.

Als klap op de vuurpijl werden de twee Heeswijkse deelnemers in de 1e divisie óók Brabants kampioen: Diego van Driel op multi percussie en Tom van Zutphen op marimba. Bovendien was Tom de man met de hoogste dag score.

Iedereen begrijpt waarom de slagwerk docenten zo trots als een pauw zijn op deze kanjers.

Meer foto's.

Tekst en foto's: Jos Nijssen