Dorpsnieuws

MuseumboerderijOp 1 april zijn wij gesloten. Maar op Tweede Paasdag, maandag 2 april, om 13.00 uur, gaan de deuren van de mooie Meierijsche Museumboerderij aan Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther weer open voor “los” publiek.
Tot 1 oktober is het museum elke di. en wo. van 10 tot 12 en elke za. en zo. van 13.00 uur tot 16.00 uur open zonder dat je daarvoor een afspraak hoeft te maken ( een groep is, op afspraak, het hele jaar door van harte welkom).
 
Maandag 2 april wordt het extra spannend ! De museumboerderij is dit jaar begonnen met het aanleggen van een “historische groenten tuin”. De grond is inmiddels al bemest en gefreesd en binnenkort gaan de planten en het zaad de grond in. Ook gaan wij kinderen van basisscholen vragen om te helpen met de aanleg van deze wel heel bijzondere tuin. Er komen vooral groenten in te staan die je tegenwoordig nooit meer ziet. Als er straks wat meer te zien en te vertellen is, komt er informatie over de bijzondere planten en worden er rondleidingen verzorgd. Ook gaat het museum workshops organiseren ( denk aan wecken, jam inmaken enz.).
 
Om de aanzienlijke startkosten te dekken, heeft zich al een anonieme gulle gever gemeld. Die wil zich, op maandag 2 april, tussen 13.00 en 16.00 uur, bekend komen maken. Maar ook als je die gulle gever NIET bent, van harte welkom in dit boeiende museum.
Voor meer info kijk je op: www.museumboerderij.nl
Je kunt ons ook volgen op Twitter en Facebook.