Dorpsnieuws

Museumboerderij 1Op zondag 15 april breken in ons museum de “Lentekriebels” los. Een jaarlijks evenement voor jong en oud maar vooral voor kinderen met hun papa’s, mama’s en opa’s en oma’s ! Dit jaar staat alles vooral in het teken van GROEN.
Zo is er een verkoop van overtollige materialen en van jam/ brood/ honing, producten van de Meierijsche Museumboerderij. Er worden pijl en bogen, fluitjes, vogelhuisjes enz. gemaakt. In de knuffeldierentuin, met konijnen, kippen, geitjes, mag jij komen knuffelen. Een pony rijdt rond, misschien wel met jou op zijn rug !
 
Dit jaar wordt een echt GROEN jaar omdat we gestart zijn met het uitbouwen van onze “historische groenten tuin”. Speciaal daarom staat er een grote tent, met veel informatie en plantjes. Bovendien kan daar ook soep geproefd worden, gemaakt van “bijna vergeten groeten”. ( denk daarbij bijv. aan pastinaaksoep).
 
Uiteraard is GROOT en KLEIN , vooral ook daar, van harte welkom; je mag meedoen met het oppotten van plantjes enz.. Misschien ligt daar wel het begin van je eigen groententuintje want wij willen graag aan de slag met kinderen van groep 8 die op het museumterrein een stukje grond in bruikleen krijgen en dat zelf ook gaan aanplanten en onderhouden.
Verder zijn er op het terrein nog allerlei creatieve dingen te doen, er zijn spelletjes en je mag jezelf laten wegen op een ouderwetse “bascule” ( een weegschaal).
 
Wij zorgen weer voor een gezellig aangekleed terrein met een stukje vrolijke “live” muziek. Onze hapjes ( denk aan de boerderij-struif) en drankjes zijn historisch lekker ! Tussen 11 en 4 van harte welkom….het wordt weer een oergezellig feestje.
 
En als je ook nog een rondleiding in het museum wilt, onze gidsen staan er klaar voor ! Bezoek aan het evenemententerrein is gratis; voor bezoek en rondleiding in het museum gelden de normale entreeprijzen ( € 4,- volwassenen/ € 2,- kinderen vanaf 2 – 12 jaar ).
ZIEN we je op 15 april ??