Dorpsnieuws

Raad vanvijfVers bloed zoeken ze bij de Stichting Carnaval Heeswijk-Dinther-Loosbroek (HDL). Nieuw elan voor de Raad van Elf. Want qua mankracht zit die op dit moment 'nog lang niet op de helft'. En daarom kunnen ze niet goed meer de polonaise lopen in Snevelbokkenland en Zandkruiersland. 

Ook vrouwen zijn van harte welkom, aldus voorzitter Marjo Lucker van de carnavalsstichting. ,,Nota bene ben ik als voorzitter zelf een vrouw", lacht ze. Ze zou het fantastisch vinden als bijvoorbeeld een groepje vriendinnen zich aanmeldt.

Nee. Het valt niet mee mensen te vinden voor de Raad van Elf, geeft Lucker aan. ,,Lidmaatschap is een leuke maar ook intensieve functie. Er wordt tijdens het carnaval best wat van je verwacht. Daar waar de prins en adjudant zijn, daar is de Raad van Elf ook. Samen gaan ze voorop in het feest, de hele carnavalstijd lang." Ook hebben veel raadsleden vaak nog een taak als vrijwilliger binnen een van de commissies van Stichting Carnaval HDL. Ze werken bijvoorbeeld mee aan de organisatie van de optocht of helpen met de jaarlijkse ontbijtshow. 

Belangstellenden voor de Raad van Elf kunnen zich melden bij Sanne de Vries van Stichting Carnaval HDL via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: site BD

Tekst: Tom Vos

Foto: hadeejer.nl