Dorpsnieuws

ons welzijn 1Coördinator van de spreekuurmedewerkers bij VluchtelingenWerk Bernheze gevraagd. Over de organisatie: VluchtelingenWerk Zuid, afdeling Bernheze heeft als doel sociaal-maatschappelijke begeleiding te bieden bij de inburgering van vluchtelingen,

tot zij zelfstandig functionerende burgers zijn in de gemeente Bernheze.

Op het kantoor van VluchtelingenWerk in Heesch wordt op maandag een spreekuur gehouden. Tijdens dit spreekuur, komen cliënten op afspraak met allerlei vragen. Vooral vluchtelingen die al wat langer in de gemeente wonen, worden door de begeleider gestimuleerd om met hun vragen naar kantoor te gaan. Op deze manier leren de vluchtelingen dat zij zelf hun zaken moeten regelen omtrent belastingen, uitkeringen, verzekeringen, scholing, etc.

Korte beschrijving werkzaamheden: U bent de coördinator van de medewerkers die het spreekuur draaien. Deze geven sociaal-maatschappelijke begeleiding bij de inburgering van vluchtelingen tot zelfstandig functionerende burgers, zodat zij kunnen integreren in de gemeente Bernheze. Als deze medewerkers tegen vragen en/of problemen aanlopen, kunnen zij bij u terecht voor de benodigde hulp. Hierbij zorgt u voor een goedlopend contact tussen u en de medewerkers en check je regelmatig hoe het met hen gaat. Spreekuurmedewerkers kunnen zo nu en dan bij u aankloppen met vragen en/of problemen met:

- Ondersteunen en aansturen van vrijwilligers die het spreekuur draaien

- Vrijwilligers helpen met de begeleiding van de cliënten die met formulieren bij ons op spreekuur komen.

- Vrijwilligers begeleiden met allerlei aanvragen zoals: toeslagen, uitkeringen, kinderbijslag, bankrekeningen, verzekeringen afsluiten.

Gevraagd wordt:

- Enkele uren inzet per week;

- Enige kennis c.q. affiniteit met belastingen, uitkeringen, etc. is wenselijk, dan wel de bereidheid deze kennis eigen te maken.

Aangeboden wordt:

- Coaching door beroepskracht;

- Een goede werksfeer;

- Deskundigheidsbevordering;

- Goede faciliteiten op kantoor;

- Kennis van meerdere culturen;

- Onkosten vergoeding;

- Verzekering tijdens je werkzaamheden.

Werktijden: Enkele uren inzet per week.

Aannameprocedure:

- Intakegesprek;

- Proeftijd van 2 maanden.