Dorpsnieuws

stakende lerarenDe kampeerbus van juffrouw Emke Jansma, behangen met actieposters en de schoolvlag, werd vanmiddag door leerkrachten van basisschool Het Mozaïek uit Heeswijk-Dinther ingezet als actiebus. Gewapend met megafoon en de sirene op de hoogste volumestand, trekt de bus vol juffen en meesters door de straten van het dorp.

stakende leraren 1De actieposters liegen er niet om: 'Passend Onderwijs.....Passend salaris' en 'Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen' staat erop te lezen.

Met de actie maken de leraren duidelijk dat het menens is met hun eisen voor minder werkdruk en hogere salarissen.. "De mensen stonden niet in rijen dik langs de kant van de weg, maar het weer zit ook niet mee.

De ouders en leerlingen die we onderweg hebben gezien en gesproken hebben, waren in ieder geval allemaal enthousiast", vertelt actievoerder juf Dieuwke van Boxtel. Ze vervolgt: "Wij zijn trots op onze collega's die op dit moment in Den Haag actie voeren. Wij doen dat hier in Heeswijk-Dinther, omdat wij ons willen laten horen in ons dorp en willen laten zien dat we het serieus menen. Het gaat om goed onderwijs, ook voor de kinderen in Heeswijk-Dinther. Toch"?

  Peter van der Steen                                                                                          Bovenschools ICT SKPO Novum                                                      Teamcoördinator Bassisschool Het Mozaïek