Dorpsnieuws

Melle VerhoevenHij is er trots op dat hij boer is en zou ook niets anders wíllen zijn. Melle Verhoeven (18) uit Dinther staat als het ware te trappelen om het melkveebedrijf van zijn ouders over te nemen. Eerst moet hij echter zijn studie afmaken.

,,Als je me vraagt wat ik anders zou willen worden dan weet ik het niet. Echt niet. Ik wil al mijn hele leven boer worden." Melle Verhoeven wist als kind al dat hij later in de voetsporen van zijn vader wilde treden. De tractor had in die tijd zijn grootste aandacht, maar die gaat inmiddels uit naar de koe: ,,Een lief en grappig beest, dat bovendien méér levert dan alleen vlees, zoals een varken." 

Dat het boerenleven hem op zijn lijf is geschreven, werd onderstreept toen hij op zijn veertiende een baantje nam bij een melkveehouder in de buurt. ,,Na de eerste dag kwam ik met een gigantische 'smile' thuis en die is eigenlijk nooit meer weggegaan." 

En hoewel hij nog jong is, heeft Melle goed voor ogen wat hij in de toekomst met het bedrijf van zijn ouders wil. ,,We hebben jong vee dat vanaf een maand of tien binnenkomt, wordt opgefokt en zes weken voordat ze voor de eerste keer kalven weer weggaan. Dat is mooi, maar ik wil ook weer gaan melken."

Bron: site BD

Tekst: Philip van den Brand