Dorpsnieuws

FB IMG 1501241212792Afgelopen week hebben de kinderen vam BSO de Draken kunnen genieten van drie dagen speel plezier op kampeerboerderij 't Zand.Lekker ravotten in de bossen, rennen en voetballen op het veld. Of schaken en dammen met grote speelstukken. Het kon allemaal deze week!
 
Maandag ochtend werden de kinderen verwelkomd door Keet die daarna mee de spieren los maakte tijdens de mini disco. Maandagmiddag was er een bonte middag en mochten de kinderen hun talenten showen. Dans optredens, moppen tappers en een heuse circusact kregen wij te zien.
 
Dinsdag stonden er sjaals maken van oude t-shirts en theelichtjes maken van bekers op de planning. In de avond mochten de 7+ kinderen blijven voor een avondprogramma. Zelf pizza maken en een dieren geluidenspel in het bos. Ondanks de regen was dat heel erg leuk. En als afsluiting lekker warm vanuit je slaapzak een film kijken. Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt vertrokken de kinderen de volgende dag weer richting huis.

Wij hebben de week op de kampeerboerderij op donderdag afgesloten met een sportieve dag. In de ochtend hebben we in 4 groepen samen met de peuters deelgenomen aan een sport en spelletjes ochtend. Onderdelen zoals sprinten, blik gooien en frisbee werpen kwamen daarbij aan bod. In de middag stond er een heerlijk zomerse eierkoek met een beetje slagroom en fruit op het menu. Daarna nog een heel leuk bosspel gedaan. Een soort levend stratego, maar dan een dieren variant. Het doel van het spel was de vlag van de tegenstander  veroveren. Maar onderweg kwamen ze allerlei dieren tegen die het andere dier kon verslaan. Als dat zo was moest je een nieuw kaartje komen halen en begon je zoektocht naar de vlag dus weer opnieuw.
 
De blije gezichten deze week spraken boekdelen en dat vonden wij fantastisch om te zien. Wij hebben genoten!
 
Meer foto's.
 
Tekst en foto's: BSO de Draken