Dorpsnieuws

large a752217c-e1488706048165-760x430Met de openluchtversie van het succesvolle programma SLÄPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi.
Zaterdag 17 juni aanvang 21:00u, in de Kersouwe.
Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show met muzikale virtuositeit, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!
Voor 8 tot 80 jarigen een pracht avond.
 
de Volkskrant ***** | “Ongekend hoog amusementsniveau” , “modern, vernieuwend en humoristisch”
 
Trouw *****| “De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”
 
NRC **** | “variété op lachwekkende hoog niveau”
Dagblad van het Noorden ***** | “ontzagwekkend knap”, “een geweldige variatie aan stunts”, “onwaarschijnlijk sterke vondsten”, “alles klopt tot op de millimeter”
Meppeler Courant ***** | “Wëreldbänd van mondiale allure”
 
Theaterkrant ***** |”Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod”
De Wëreldbänd ontstaat in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besluiten een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de Wereldband is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds.
Geïnspireerd door hun onderlinge vriendschap, nieuwe muziekinstrumenten en een voortdurend verlangen keihard te lachen ontstaan er steeds nieuwe ideeën. Hoewel ze uit de oneindige bron van bestaande traditionals putten, worden de meeste composities en teksten zelf geschreven. Vanaf 1997 spelen ze vooral op festivals en muziekpodia maar ontwikkeld de combinatie van muziek met maffe scenes steeds verder. In 2005 volgt de onvermijdelijke sprong naar het theater. Zoals een jongleur met ballen goochelt, zo goochelen de muzikanten met hun instrumentarium. Het is een grote instrumentencarrousel die tot humoristische situaties leidt. De Wereldband spreekt de universele taal van de muziek, de lach en ontroering.
Naast het ontwikkelen van eigen avondvullende theatershows werkte de Wëreldbänd samen met een hele reeks inspirerende artiesten. O.A. met Brigitte Kaandorp, Ellen ten Damme, Karel de Rooij, Martin van Waardenberg en Titus Tiel Groenestege werden succesvolle samenwerkingen aangegaan.
( www.wereldband.nl   ) 
fotograaf: Jaap Reedijk