Dorpsnieuws

samensterkOprichtingsvergadering Samen Sterk voor Welzijn en Zorg
Verslag oprichtingsvergadering Samen Sterk voor Welzijn en Zorg in HDL
Op donderdag 13 april 2017 is de oprichtingsvergadering van de vereniging Samen Sterk voor Welzijn en Zorg in HDL gehouden.
Jan Glastra van Loon, wethouder Wmo en Gezondheid Bernheze deed de aftrap met een inspirerende presentatie over participatie. Participatie is de laatste jaren veel in het nieuws geweest maar eigenlijk is het al een heel oud begrip. We doen al veel langer activiteiten samen binnen de gemeenschap waarin we leven door middel van bijvoorbeeld burenhulp, mantelzorg en ook binnen het verenigingsleven. Veel vrijwilligers zijn op heel veel terreinen actief en dat heeft een positief effect op de leefbaarheid in de kernen.
 
Samen Sterk voor Welzijn en Zorg in HDL kan door samenwerking, afstemming en het signaleren van de vraag naar andere of nieuwe voorzieningen en activiteiten een belangrijke rol spelen in de leefbaarheid.
 
Namens de Kerncommissie Loosbroek en Actief Burgerschap lichtten Joop Neijs en Antoon Verhaak toe waarom zij het initiatief namen tot oprichting van de vereniging Samen Sterk voor Welzijn en Zorg in HDL.
 
Voorzitter Harrie Geboers legde uit dat in principe alle inwoners van HDL lid kunnen zijn, zonder entreegeld of contributie. De missie is om met de activiteiten bij te dragen aan het welbevinden, positieve gezondheid en zelfredzaamheid van de inwoners van HDL.
 
Om dat te kunnen realiseren roept het huidige, driekoppige bestuur inwoners op om zich te melden als lid van een ledenraad die we gaan samenstellen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  )
De komende maanden zult u hierover nog meer horen.
 
Site: https://heeswijkdinther.bewonersplein.nl/oprichtingsvergadering-samen-sterk-voor-welzijn-en-zorg