Dorpsnieuws

BEKKERSLezing bij Heemkundekring De Wojstap, Heeswijk-dinther-Loosbroek, op donderdag 20 april. Bisschop Bekkers, een bijzondere man van Brabant en het Nederlandse volk.
50 Jaar na zijn overlijden wordt deze Bisschop door velen nog steeds op handen gedragen.
Deze aimabele man is van grote betekenis geweest voor de R.K. Kerk in Nederland en daarbuiten. Niet alleen voor de katholieke kerk was hij een belangrijk persoon, hij was ook de grondlegger van de oecumenische gedachte.
Zijn overlijden veroorzaakte in 1966 een shock. De KRO zond de uitvaartdienst in de Sint Jan, de tocht naar zijn geboorteplaats Sint-Oedenrode, alsmede de begrafenis volledig uit.
In 2000 werd Bisschop Bekkers, die zich heeft ingezet voor de gezinnen en voor de zwakkeren in onze samenleving, gekozen tot de Katholiek van de Eeuw.
Wim van Kreij heeft een boeiende lezing samengesteld met dia’s over het leven en werken van Bisschop Bekkers.
In de lezing zijn naast veel foto’s diverse filmfragmenten opgenomen over zijn installatie, diverse Brandpunt t.v.-uitzendingen en bij “Mies Bouman in de stoel” waarin Bisschop Bekkers zelf aan het woord komt. Ook van de uitvaart en begrafenis zijn filmfragmenten opgenomen..

Deze presentatie wordt gegeven door de heer van Kreij uit St. Oedenrode op donderdag 20 april om 20.00 uur in de heemkamer Raadhuisplein 21 a te Dinther.