Dorpsnieuws

wandelen kasteelDatum: 17 april | Tweede Paasdag
Tijden: 12.00, 13.30 en 15.00 uur
Duur: 1½ uur per wandeling
Parkeren: in het weiland aan de Gouverneursweg (2,-); Startlocatie excursies: Vóór de ingang van Kasteel. 

Extra activiteit: Live radio uitzending Omroep Brabant in kader van Natuurrijk
Deelname is gratis een aanmelden is niet nodig!
Wandel mee met de boswachter of gids
De wandelexcursies starten bij de informatiestand van Brabants Landschap vóór de brug van het kasteel. U kunt parkeren in het weiland aan de Gouverneursweg (€2,-). Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet mee. Het totale programma van de Dag van het Landschap is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl .
‘Vossenstreken’ op Landgoed Heeswijk
Waar wacht je nog op? Op Tweede Paasdag wordt op Landgoed Heeswijk in Heeswijk-Dinther de 10e wandelroute van Vossenstreken feestelijk gelanceerd. De start is bij het kasteel op het landgoed. 
 
Tijdens de route op Heeswijk leer je van alles over de thema’s pracht en praal, watervogels en de vos. Onderweg pik je ook nog eens een heleboel natuurweetjes en cultuurgeschiedenis op. Vossenstreken is een superleuke app voor de hele familie met verrassende routes, die het hele jaar door te belopen zijn. Het blijft niet bij wandelen: onderweg vertelt “buitenbaas” Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij opdrachten voor de snelste, kleinste of slimste in het gezelschap. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar, de gemiddelde lengte van een route is 3,5 kilometer en er is altijd horeca in de buurt. Ideaal dus voor families! Meer weten over deze app: www.vossenstrekenapp.com 
 
Landgoed Heeswijk
Monumentale lanen, ornamenten en hekwerken brengen de historie op Landgoed Heeswijk tot leven. Het landgoed telt zo'n 24 monumenten, waaronder gebouwen en ornamenten in de historische parktuin. De vele chique elementen, zoals beschilderde luiken en sierhekwerken, tonen de band tussen kasteel en landerijen. De monumentale lanen bestaan uit eiken en beuken, die vaak dubbel of driedubbel zijn aangeplant. Het kasteel is eigendom van Stichting Kasteel Heeswijk.
 
Praktische informatie
Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen.