Dorpsnieuws

ons welzijn_1In gesprek over vrijheid en veiligheid bij dementie
Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat iemand valt of verdwaalt?
En wat als mensen 's nachts onrustig zijn en steeds uit bed komen? Hoe ga je daarmee om?
Hoe zorg je voor een veilige leefomgeving?
En hoe kunnen mensen met dementie daarbij zo veel mogelijk vrijheid behouden? Deze vragen komen aan bod tijdens het Alzheimercafé in de Blauwe Kei in Veghel op dinsdag 18 april. Het café opent zijn deuren om 19.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die als mantelzorger, professional, patiënt of belangstellende iets met dementie heeft.
oplossingen en tips
Na een inleiding worden deze avond enkele filmpjes getoond van herkenbare situaties. Daarin komen ook mogelijke oplossingen voor, zoals elektronica waarmee je mensen op je computer of mobiele telefoon kunt volgen. Ook aanpassingen in de woning kunnen veiligheid en rust brengen. Na de filmpjes gaan de bezoekers met elkaar in gesprek om ervaringen, oplossingen en tips uit te wisselen. Voor deze avond is Tilly de Kruyf als gastgespreksleidster uitgenodigd. Zij is trainer in het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen. Door haar werk als referentiepersoon dementie heeft Francien van de Ven veel ervaring met mensen met dementie en wat het voor hen betekent om met dementie te moeten leven.