Dorpsnieuws

IMG 3793Maandagavond 10 april waren alle kinderen van groep 5 van de basisscholen St. Albertus, het Mozaiek, ’t Palet en de Bolderik uit HDL, met hun ouders en broertjes of zusjes in de bomvolle aula van CC Bernrode.
 
Op deze avond vond de slotmanifestatie plaats van Windkracht 6. Het muziekproject van Harmonie Sint Servaes uit Dinther en Koninklijke Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk voor groep 5 van de basisschool.
 
Gedurende vier weken zijn de kinderen ondergedompeld in blaasmuziek en slagwerkmuziek. Het grootste deel van de muziekinstrumenten die bij een harmonie en fanfare in gebruik zijn, hebben de kinderen kunnen horen, aanraken en uitproberen. Ook hebben zij liederen ingestudeerd die met muziekinstrumenten te maken hebben.
 
Tijdens de slotmanifestatie hebben de scholen de ingestudeerde liederen ten gehore gebracht, daarbij begeleid door de opleidingsorkesten. Ook heeft een aantal groep-5 kinderen die een muziekinstrument bespelen, hun muzikale kunnen op het podium laten horen. De slotmanifestatie werd gepresenteerd en aan elkaar gepraat door de heer en mevrouw Van Fare die in harmonie aan het eind van de manifestatie weer huiswaarts keerden.
 
Meer foto's.
 
Foto's: Jos Nijssen