Dorpsnieuws

Harmonie St ServaesAanstaande zondag, 26 maart, wordt de jaarlijkse voorspeeldag van harmonie St. Servaes gehouden. Deze middag kunnen de leerlingen en leden van harmonie en drumband laten horen wat ze in hun mars
hebben in verenigingsgebouw “De Muziekfabriek”.
Tijdens de voorspeelmiddag brengen leerlingen individueel of met meerderen een muziekstuk ten gehore, dat samen met de muziekdocent is uitgezocht en geoefend.
We hopen dat het luisteren naar elkaar de muzikanten motiveert tot extra oefenen.
De optredens zullen beoordeeld worden door een vakkundige jury: Arian Deckers (dirigent opleidingsorkest) en Coen Blokx (leraar slagwerk). Alle deelnemers ontvangen een juryrapport en diploma.
De voorspeelmiddag is tevens de voorronde voor het jaarlijkse Bernhezer solistenconcours. De leerling muzikant bij slagwerkers en de blazers met de hoogste beoordeling mogen harmonie- en slagwerkgroep St. Servaes tijdens het Bernhezer solistenconcours gaan vertegenwoordigen. Behalve de twee winnaars zal nog een derde muzikant met een ‘wildcard’ aan de wedstrijd deel mogen nemen.
Aan het eind van de bijeenkomst zal ook het opleidingsorkest een afsluitend optreden verzorgen. Kortom een ochtend/middag met een gevarieerd programma van slagwerk, klassiek tot moderne muziek en een grote diversiteit aan instrumenten. Reden genoeg om te komen luisteren!
De voorspeeldag start om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur.
Locatie: “De Muziekfabriek”, Abdijstraat 53 in Heeswijk-Dinther.
Entree is gratis.