Dorpsnieuws

Plein 1969Het plan voor een nieuwe horecazaak op Plein 1969 in Heeswijk-Dinther krijgt brede steun van de lokale politiek. Dat er bomen moeten wijken voor het grand café, nemen de meeste partijen voor lief.
 
Dit bleek woensdagavond tijdens een bespreking in de raadscommissie van de gemeente Bernheze. Begin maart kan in de raadsvergadering een definitief besluit volgen over het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk maken moet.
Levendiger plein
Het grand café met terras is een plan van de eigenaren van Halte 5, een lunchroom-cafetaria aan de rand van het plein. Zij willen in een nieuwbouw op het plein als ondernemers een stap vooruit zetten. Ze komen daarmee ook tegemoet aan wensen vanuit het dorp: een levendiger plein met horeca al jaren hoog op het verlanglijstje in Heeswijk-Dinther.
Er is ook weerstand tegen het verlies van bomen op het plein, door het bouwplan. Maar daar stappen op Progressief Bernheze na alle partijen overheen. ,,Het is tenslotte een plein en geen bos", gaf Toon van Vugt (SP) de prioriteit aan.
 
Bron: site BD