Dorpsnieuws

KBO DintherKBO-leden van de afdelingen Heeswijk-Dinther-Loosbroek gaan ook in 2017 weer samen op reis. Van maandag 15 mei t/m vrijdag 19 mei maken we een busreis naar Noord Duitsland, richting Oostzee.

Op de heenweg naar ons hotel in Lübeck bezoeken we Osnabrück. Op de tweede dag maken we nader kennis met Lübeck en we hebben daar een stadsrondvaart. De luister en rijkdom van de Hanze in de 14e eeuw zijn bijna nergens zo goed te zien als in het historische stadscentrum van Wismar, dat we ’s middags bezoeken onder leiding van 2 lokale gidsen.

Op de daaropvolgende dag bezichtigen we onder leiding van 2 lokale gidsen de havenstad Rostock en de badplaats Warnemünde verkennen we op eigen gelegenheid. Op dag 4 gaan we naar Hamburg voor een tour door de Speicherstadt, een complex van pakhuizen op eilandjes in de rivierbedding van de Elbe. We maken een interessante stadswandeling en bezoeken het Kaffeemuseum.

Vervolgens gaan we naar Stade en krijgen er een stadsrondleiding per grachtenboot. Dan is de dag van de terugreis aangebroken, maar onderweg is er nog tijd voor een bezoek aan Bielefeld.

Afsluitend is er een afscheidsdiner in Soerendonk. Onze leden zijn al geïnformeerd, maar mochten ze de informatie misgelopen hebben, dan is het mogelijk een nadere beschrijving en een inschrijfformulier op te vragen bij Ria van Hemmen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  , tel. 0413-292462. Inschrijven kan tot 30 januari.