Dorpsnieuws

De WildhorstRecreatiepark de Wildhorst in Heeswijk-Dinther zou een nieuwe bestemming moeten krijgen. Dat zegt Maarten de Lorijn, de nieuwe eigenaar van een deel van het park.

De Lorijn wil de Wildhorst gebruiken als tijdelijke woongelegenheid voor arbeidsmigranten, statushouders en andere woongroepen die urgent een woning nodig hebben.

De Wildhorst is de afgelopen jaren steeds meer veranderd van vakantiepark in een park waar met name arbeidsmigranten wonen. Ruzie tussen de gemeente en de voormalige eigenaren van een deel van de chalets over betaling van de erfpacht heeft er toe geleid dat steeds meer recreanten zich terugtrekken. In maart dit jaar leek het er op dat het lot van de Wildhorst definitief bezegeld was toen de rechtbank aankondigde dat een deel van het park in de executieverkoop zou gaan.

Kwijtschelden erfpacht
Op dat moment meldde projectontwikkelaar De Lorijn zich en hij kocht een deel van de Wildhorst. De Lorijn heeft nu nieuwe plannen met de Wildhorst maar heeft daarbij wel toestemming nodig van de gemeente. Ook wil De Lorijn dat de gemeente een deel van de erfpacht die nog betaald moet worden door recreanten, kwijtscheldt. De gemeente denkt in het eerste kwartaal van 2017 tot een besluit te komen.

Lees dinsdag 20 december het uitgebreide verhaal in de serie 'nakaarten' in het Brabants Dagblad editie Uden/Veghel.
Bron:Brabants Dagblad