Dorpsnieuws

ons welzijn_1Ons-Welzijn locatie Bernheze zoekt vrijwilligers die als maatje, 1-op-1, met een inwoner uit Bernheze leuke dingen gaan doen.

Over de organisatie: ONS welzijn Ieder mens doet mee en telt mee. Dat is onze missie. We maken groei en ontwikkeling van de mens en de maatschappij mogelijk door samen met burgers, netwerkpartners en beleidsmakers te bouwen aan een samenleving waarin iedereen van waarde is, iedereen mee mag en kan doen en jeugd veilig kan opgroeien. Voor meer informatie over de organisatie kijk op www.ons-welzijn.nl 

Korte omschrijving werkzaamheden: Maatjes zijn betrokken vrijwilligers die helpen de samenleving leefbaar te maken voor iedereen. Een maatje is een vrijwilliger die 1-op-1 aan een inwoner van Bernheze, die wat extra ondersteuning kan gebruiken, gekoppeld wordt. Bij maatjesinitiatieven hebben beide partijen plezier in het contact.

Een maatje gaat gezellig koffie drinken bij iemand die een beetje eenzaam is, boodschappen doen of lekker shoppen, op stap met een kind dat thuis aandacht tekort komt of bijvoorbeeld zwemmen met iemand met een beperking.

Gevraagd wordt:

- Vrijwilliger die het leuk vindt om iets voor en samen met een ander wil doen

- Vrijwilliger die enthousiast en geduldig is

- 18 jaar en ouder

- Eigen leven op orde hebben

- Goed kunnen luisteren

- Aanwezig en trouw zijn Geboden wordt:

- Begeleiding en ondersteuning

Werktijden: Werktijden in overleg met degene aan wie je gekoppeld wordt.

Aannameprocedure:

Kennismakingsgesprek VOG (verklaring omtrent gedrag)

Contract