Dorpsnieuws

advertentie 2Vorige week is er een kleine opiniepeiling gehouden. Dan blijkt dat er nog best wat twijfelaars zijn. Vorige week werd door TriNed echter ook de eerste tussenstand van de inschrijvingen

bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat we als Bernheze goed op dreef komen.

Kleinste dorpen op kop

Er is op basis van ervaringen met glasvezelaanleg in andere plaatsen een grafiek opgesteld. Die geeft een beeld van hoe het meestal gaat. Op die grafiek scoren wij goed. Beter dan Schagen, waar nu ook een campagne loopt. Uit de eerste cijfers blijkt ook dat hier Loosbroek en Vorstenbosch nu op kop liggen.

Heeswijk-Dinther en Nistelrode komen daarna. Heesch achteraan. Alles naar verhouding van het aantal inwoners, natuurlijk.

Zestig clubs en organisaties

Uit het feit dat de kleinste dorpen de meeste inschrijvers hebben, concluderen deskundigen dat hier het sociale aspect ook meeweegt. Hoe meer samenhang er is in een dorp, des te zwaarder lijken de voordelen voor de gemeenschap te tellen. Dat wordt ook onderstreept door signalen uit onze peiling.

En het feit dat zich nu zo’n zestig clubs aangemeld hebben om glasvezel te gaan promoten onder hun leden, zegt ook veel. Daar staat natuurlijk €10 of, bij meer dan vijftig inschrijvers, €20 voor de clubkas tegenover. Maar toch. Ook zíj zeggen dat ze horen dat men ook het belang van een gezamenlijke infrastructuur mee laat wegen. Goed bezig, Bernheze!

Vraag? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Krijg je antwoord. Glashelder.

Aanmelden:  http://www.trined.nl/netwerken/e-fiber/bernheze/  of 0800-8030  

tekst: frank van den dungen illustratie: www.sarahlinde.nl