Dorpsnieuws

ons welzijn_1Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om samen met de professionele begeleiding mee te werken op de groep.

Over de organisatie: Buro Lima is er voor kinderen met een bijzondere en/of intensieve hulpvraag en hun gezin. De kinderen hebben een (lichamelijke en/of verstandelijke) beperking en/of bijkomende problematiek zoals ADHD, ASS, hechtingsproblematiek, Down syndroom. Leeftijd is geen uitsluitend criteria.
Wanneer een kind de volwassen leeftijd krijgt (18 jaar wordt) zal Buro Lima samen met ouders onderzoeken hoe de vervolgbegeleiding vorm kan krijgen. Waar mogelijk wordt deze begeleiding door Buro Lima in samenwerking met ketenpartners, ouders ontwikkeld. De levensloop-begeleiding gaat boven leeftijdsgrens.

Korte omschrijving werkzaamheden: Ondersteunen en meewerken tijdens een begeleidingsdag bij Buro Lima. Samen met de professionele begeleiding draag je bij aan een leuke dag voor de kinderen en jeugdigen. Samen boodschappen doen, wandelen, binnen en buiten spelen, samen eten, samen koken etc. behoren tot de werkzaamheden.

Gevraagd wordt: Van de vrijwilliger wordt affiniteit met de doelgroep verwacht. We zoeken iemand die het leuk vindt om met kinderen/jeugdigen om te gaan en de ouders.

Geboden wordt: Wij bieden een fijne leer- en werkomgeving waarin het contact met de kinderen/jeugdigen en de ouders belangrijk is.

Werktijden: Deze worden in onderling overleg afgesproken. Eigen wensen kunnen natuurlijk aangegeven worden.

Aannameprocedure: Ontmoetingsgesprek