Dorpsnieuws

161122-FL-Bolderik gezonde_traktatie_VoorkantDinsdag 15 en donderdag 17 november hebben alle leerlingen van De Bolderik een workshop ‘gezond trakteren’ gehad. Jumbo Heeswijk-Dinther verzorgde de workshop en leerde kinderen hoe je een gezonde en lekkere traktatie kunt maken.

Meer foto's

Met banaan, mandarijn, komkommer en tomaat zijn stoere raceauto’s en grappige dolfijnen gemaakt. ‘Het is een beleving op deze manier samen met de kinderen bezig te zijn. Ik vind het geweldig dat een gezonde traktatie zo mooi en lekker kan zijn!’, aldus ouder Lieke Deckers. Na afloop van de workshops ontving elk kind namens Jumbo een bakje om een gratis stuk fruit op te halen in de supermarkt!

Het team van De Bolderik vindt dat de school medeverantwoordelijk is voor het aanleren van gezond eetgedrag. Kinderen spelen, leren en groeien. Gezond eten geeft kinderen de energie die daarvoor nodig is. Directeur Margot van Uden: ‘We werken daar al aan via de gruitpauze en laten leerlingen kennis maken met verse producten uit onze moestuin. Toch denken we dat het beter kan. Daarom gaan we dit schooljaar een stap verder. We willen leerlingen enkele keren per jaar op een speelse en leerzame manier kennis laten maken met gezonde voeding. Om dat te realiseren gaan we een intensieve samenwerking aan met Jumbo. De workshops zijn een eerste stap in deze samenwerking. We willen vooral laten zien dat gezonde voeding ook heel lekker is!’.

Tekst: OBS De Bolderik   Foto's: Nadja van Driel