Dorpsnieuws

LaverhofBeweegtuin:

Actief blijven in de buitenlucht onder begeleiding.

De toestellen geeft de deelnemer de mogelijkheid om op vele manieren in beweging en actief te blijven.

De deelnemer wordt gestimuleerd om het lichaam en geest te activeren. Ieder met zijn eigen mogelijkheden en tempo.

Gezelligheid en plezier staan hierbij voorop!

Voor de donderdagochtend zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die samen met een professional de deelnemers die aan deze vereniging mee doen, begeleiden.

Kleurenpalet:

Tekenen/schilderen

Wie weet schuilt er een Rembrandt in u of een Karel Appel. In deze vereniging kunnen deelnemers verschillende technieken uitproberen.

De deelnemer kan hier terecht met al zijn/haar creativiteit. En ehm…. Rembrandt hoeft u niet te zijn, plezier in het tekenen en schilderen staat voorop!

Voor de dinsdagmiddag zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die samen met andere vrijwilligers de deelnemers die aan deze vereniging mee doen, begeleiden.

Computeren:

Wilt u deelnemers leren surfen op internet of laten mailen met vrienden en familie?

Bent u degene die anderen wegwijs kan maken met de computer. Nadat een deelnemer een afspraak heeft gemaakt, kan de cursus beginnen!

Deze begeleiding is op afspraak met de deelnemer.

Tafeltennis:

Een plezierige manier van bewegen; tafeltennissen. De deelnemer kan staand spelen maar er zijn ook deelnemers die zittend spelen.

Voor de woensdagochtend zijn wij op zoek naar een tafeltennistrainer voor deze vereniging.

Duofiets:

De Duo-fiets brengt weer beweging in de cliënten, die vaak niet kunnen of durven fietsen of gewoon niet meer aan het verkeer durven deel te nemen. Dat terwijl fietsen juist zo’n mooie manier is om zowel in beweging te blijven als in contact te blijven met de maatschappij.

Het naast elkaar zitten op de fiets biedt voor senioren met een mobiliteitsbeperking een uitstekende gelegenheid om weer fietservaring op te doen en te ervaren hoe prettig het is om te bewegen in de buitenlucht.

Het duo-fietsen is op afspraak met de begeleider.

Therapeutisch koken (revalidatie):

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die zorgt voor de randvoorwaarden tijdens het therapeutisch koken voor revalidanten op woensdagochtend:

materiaal verzorgen

afwas

een praatje maken

Je werkt samen met een professional.

ICT-vrijwilliger:

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die verstand heeft van ICT.

Wat zijn vaak de problemen;

als de wifi niet werkt dat aan de gang krijgen, of beamer en laptop aan de praat krijgen. Maar ook meedenken hoe bijvoorbeeld een verbinding tot stand kan komen.

Het is niet voor onszelf maar voor de Abdij van Berne.

Wij huren daar veelvuldig ruimte om trainingen te geven en er zijn vaak problemen met de ICT faciliteiten.

We zoeken een vrijwilliger die hen op regelmatige basis kan ondersteunen op ICT gebied, maar ook kan helpen bij het klaarzetten van een trainingsruimte als deze gereserveerd is.

Inloop Elstar/Sterappel:

De middagen zijn bedoeld om zomaar te kletsen met bewoners. Om spelletjes te doen, te kaarten, te koken/bakken, etc.

We zoeken een vrijwilliger voor het begeleiden van de inloopmiddagen in de ontmoetingsruimte van Elstar/Sterappel, op dit moment zijn deze middagen op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Muziek in ‘t Buurthuis:

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

We zoeken een vrijwilliger voor het begeleiden van de muziekmiddagen in ’t Buurthuis op donderdagmiddag. Je werkt samen met een collega van team Welzijn.

Bewegen in ‘t Buurthuis:

Voor mensen met dementie is het heel belangrijk dat ze in beweging en mobiel blijven, zolang dit kan. Lichaamsbeweging is essentieel voor een goede nachtrust, vermindert stress en depressieve gevoelens en zorgt voor een goede bloedcirculatie en soepele spieren.

We zoeken een vrijwilliger voor het begeleiden van de bewegingsactiviteit in ’t Buurthuis op dinsdagmiddag. Je werkt samen met een collega van team Welzijn.

Beleeftuin de Bongerd:

Heeft u groene vingers?

De beleeftuin nodigt uit om naar buiten te gaan en in beweging te komen.

Hierdoor komen mensen in de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en zullen zij zich minder eenzaam voelen en minder een tekort aan sociale contacten ervaren.

De tuin vormt dagelijks een prettig, herkenbaar en laagdrempelig aanknopingspunt voor het aangaan van contact.

Gezamenlijk werken in de tuin geeft ook een veilig en huiselijk gevoel. Het kweken, oogsten, wassen, bereiden en samen eten van zelf gegroeide groenten zijn allerlei groepsprocessen, waarin iedereen (jong & oud) een steentje kan bijdragen!

Zingen in de kapel

Zangdienst voor bewoners met dementie. Samen zingen en bidden zorgt voor een positieve stemming en verbondenheid.

Voor de dinsdagochtend (elke 14 dagen) zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de bewoners ophalen, begeleiden tijdens de dienst in de kapel van Cunera en weer terugbrengen.

Kerkdienst op zondag

Samen vieren, zingen, en de communie ontvangen geeft verbondenheid, bemoediging en een positieve stemming.

Voor de zondagochtend (van 10.00 tot 12.00 uur) zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de bewoners van Cunera naar de kapel in de Bongerd brengen, begeleiden en terugbrengen.

En houdt u van zingen? Dan bent u welkom om ongeveer 2 keer per maand mee te zingen in het Cunerakoor. Dit kan gecombineerd met het halen en brengen, of los daarvan.

 

Cunera/de Bongerd

Voor vragen of informatie kan contact opgenomen worden met:

Sanne Kivits, teammanager Welzijn, 0413-298100