Dorpsnieuws

160910-PK- Ter_Weer_in_Ter_Weer_VoorkantOp 10 september is in de COOP een vitrinekast met objecten van Ter Weer onthuld door Robin Jansen, bedrijfsleider van de COOP in Heeswijk-Dinther en Marcel Hoogendorp, directeur Ontwikkeling bij Van Grunsven Groep, de bouwonderneming die het nieuwe gebouw heeft gerealiseerd.

Meer foto's

Eerst is er een kort inleidend woord over de geschiedenis van Ter Weer door ondergetekende die tevens bestuurslid is van Heemkundekring De Wojstap.

Daarna houdt Marcel Hoogendorp een kleine aanvullende toespraak over de beweegreden het gebouw opnieuw Ter Weer te noemen en ten slotte onthult men de vitrinekast door een fel gele doek, die over de kast hangt, weg te trekken.

Marcel Hoogendorp vertelt dat het bouwproject vanaf het begin de naam project Ter Weer heeft gekregen. Het ontwerp van het gebouw is op kasteeltje Ter Weer geïnspireerd. Het idee van een bouwwerk dat genoemd is naar een soort kasteel heeft er voor gezorgd dat het unieke gebouw aan Plein 1969 met de COOP, de dokterspraktijk, apotheek en de appartementen, ronde uiteinden gekregen heeft.

Na de onthulling worden zeven objecten zichtbaar met een korte omschrijving er bij. Tevens staat tussen de archeologische vondsten een plaat met het verhaal van Ter Weer in Ter Weer.

De voorwerpen in de vitrinekast zullen door de werkgroep Archeologie van Heemkundekring De Wojstap regelmatig worden vervangen door andere spullen uit de inboedel van het voormalige Ter Weer.

Meer informatie over Ter Weer kunt u vinden in de heemkamer en op de website www.wojstap.nl.

Tekst: Fred Lennings Foto’s: Peter Kriele