Dorpsnieuws

Eric Vos_van_E-Fiber_overhandigt_symbolisch_wethouder_Rien_Wijdeven_stukje_glasvezelE-Fiber, investeerder in de aanleg van glasvezelnetwerken, heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Bernheze (Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch, Loosbroek, Heeswijk-Dinther) over de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Dit houdt in dat in het laatste kwartaal van 2016, mits er voldoende animo is vanuit de bewoners, begonnen zal worden met graven en zo’n 13.000 adressen voorzien zullen worden van een aansluiting. Met glasvezel is het mogelijk om grote hoeveelheden data te versturen. Hierdoor is een betrouwbare en stabiele en supersnelle internetverbinding gegarandeerd. Uniek aan de werkwijze van E-Fiber is dat het bedrijf ook de adressen in de buitengebieden kosteloos van een aansluiting voorziet. Veel andere partijen vragen een substantiële bijdrage van bewoners omdat graven over lange afstanden in de buitengebieden een kostbare aangelegenheid is. E-Fiber kiest ervoor om dit niet te doen omdat het bedrijf vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op glasvezel.

Toekomstbestendig

Wethouder Rien Wijdeven is blij met de overeenkomst met E-Fiber.

“Snel en betrouwbaar internet is vandaag de dag, maar ook in de toekomst onmisbaar voor inwoners, scholen en bedrijven. Het zorgt ervoor dat projecten zoals e-learning in het onderwijs e n zorg op afstand mogelijk worden. Glasvezel biedt die toekomstbestendige infrastructuur. Onze ambitie was om glasvezel in de gehele gemeente aan te leggen, waarbij het burgers en bedrijven niets kost, ook niet in het buitengebied. We zijn erg blij dat E-Fiber ervoor gaat om dit in Bernheze te realiseren.”

Inwoners van de gemeente Bernheze kunnen zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting via e-fiber.nl.

Gemeente Landerd

Op dit moment voorziet E-Fiber de gemeente Landerd (Reek, Schaijk en Zeeland) van een glasvezelnetwerk. Deze werkzaamheden worden naar verwacht eind 2016 afgerond. Gelet op het succes en enthousiasme in Landerd is de verwachting dat ook Bernheze het initiatief zal omarmen.

Over E-Fiber

E-Fiber legt glasvezelnetwerken aan zodat iedereen in Nederland gebruik kan maken van glasvezel. Want dat is nodig. We gebruiken met z’n allen steeds meer data en een snelle en betrouwbare internetverbinding is daarom onmisbaar. E-Fiber werkt er hard aan om dit mogelijk te maken.