Dorpsnieuws

AvesteynOp zondag 16 april stond de wedstrijd Pusphaira - Avesteyn op de kalender. Beide ploegen stonden bovenaan in de derde periode, een belangrijke wedstrijd dus.  Avesteyn begon fel en aanvallend aan de wedstrijd. Dit werd na vijf minuten al beloond met een doelpunt van Rens van Vugt na een voorzet op maat van Tjeu Adank.

Na de 0-1 kwam Pusphaira steeds meer voor in het spel. Een rush met goede voorzet van de linksback werd binnengekopt door de ploeg uit Eindhoven. Na de gelijkmaker nam Avesteyn het heft weer in handen waardoor ze wederom op voorsprong kwamen. Joost van Vugt werkte de bal binnen nadat deze stilviel in de zestienmeter. Tot de rust had Avesteyn nog een aantal kansen, maar werden deze niet beloond.

Beide ploegen begonnen fel aan de tweede helft. De strijd werd voornamelijk op het middenveld gevoerd. Pusphaira  kwam sterker uit de kleedkamer met aanvallend spel, alleen konden ze dit niet omzetten in een doelpunt. Met een goed schot op de lat waren ze dicht bij de gelijkmaker. Na een klein kwartier schoot Rens van Vugt uit een vrije trap op goal en deze werd van richting veranderd, 3-1. Dit gaf Avesteyn meer ademruimte. Pusphaira raakte de grip op de wedstrijd kwijt na deze treffer. Uiteindelijk liep Avesteyn uit naar 5-1, door 2 goede doelpunten van Dries Heerkens.

Avesteyn staat nu bovenaan in de derde periode en speelt volgende week thuis tegen Boxtel.