Dorpsnieuws

Huldiging leden IVNDe algemene ledenvergadering van het IVN afdeling Bernheze wordt deze keer ter afwisseling gehouden in de Wis in Loosbroek. Na de officiële afhandeling vertelt ieder van de coördinatoren over zijn of haar werkgroep.

Griend
Zo vertelt Kristie Spijkers wat over de griend. Er komen daar veel twijgen uit. Ze hoopt dat die een nieuwe creatieve bestemming krijgen, zoals voor manden e.d. Gelukkig gaat begin volgend jaar de VENEL-groep daar ook aan de gang, want hulp daar is hard nodig.

Wandelingen
Marita Drijfhout zegt, dat de gidsengroep er ook Achter de Berg als gebiedje bij neemt. Theo Brienen vertelt, dat er vijf gebieden zijn waar wandelingen zullen plaats vinden en noemt o.a.: de Berkt, het kasteel, de Kilsdonkse molen en Vorstenbosch. Op 24 november wordt er gewandeld bij de Riethoeve. Joost Willems, voorzitter van het IVN zegt, dat Henk Bronts altijd de wandelroutes controleerde. Dat werk is nu door vier anderen overgenomen. Jammer dat hij dit door zijn hartkwalen niet meer kan. Binnenkort zullen we hem voor al zijn werk bedanken.

Uilen
John Davies zegt, dat er meer steenuilen en kerkuilen dan ooit nestelen in onze kerkdorpen.

Jubilarissen
Vervolgens bedankt Joost degenen die veel werk hebben verricht voor ons jubileum. Hierna worden enkele leden in het zonnetje gezet door Joost Willems. Joost vertelt wat ze allemaal in de loop der jaren voor de vereniging gedaan hebben.

  • Jo van Helvoort

is lid vanaf het eerste uur, terwijl ze ook bestuurslid was. Zij was ook de verbindende persoon met CC Servaes, dankzij het feit dat ze daar bestuurslid was.

 

  • Harry van Grinsven

was mede oprichter van het IVN. Met name bij de ontwikkeling van de gemeentelijke plannen en bestemmingsplannen heeft hij de natuurwaarde vertegenwoordigd.

 

 

  • Bertus van der Pas

was ook lid vanaf het eerste uur. Hij is een echt buitenmens, die graag met zijn fiets door de natuur struint en aan ons zijn waarnemingen doorgeeft.

 

 

  • Jan van den Broek

, wie kent hem niet. Hij legt verbindingen aan met andere verenigingen en de gemeente en daar heeft ons IVN veel profijt van.

 

 

  • Peter Kriele

is vanaf 1986 lid van onze vereniging. Hij is bestuurslid en coordinator van de VENEL geweest, is beheerder van de foto’s en de documentatie en onze hoffotograaf.

 

Erelid
Zij worden daarna alle vijf benoemd tot erelid van het IVN en krijgen vervolgens een boeket bloemen. Het was voor hen een volledige verrassing. Jammer dat Bertus v.d.Pas er niet bij kon zijn.

Tekst en foto: Peter Kriele