Dorpsnieuws

La Tempesta Strijkers en sembleZondag 3 maart:
Strijkersensemble “La Tempesta” (DenHaag) olv Harry van der Meer
op het kasteel in Heeswijk
Programma: de 4 Jaargetijden van Vivaldi en het Divertimento voor strijkers van Bartok
 

La Tempesta is een initiatief van violist en dirigent Harry van der Meer. Zijn passie om jonge muzikanten in hun opleiding te begeleiden en te stimuleren leidde hem ertoe in 2006 La Tempesta op te richten. Aanvankelijk was het een vrijetijdsensemble. Het oogstte echter zodanig succes, dat het al gauw een Stichting zonder Winstoogmerk werd.
La Tempesta is een klein strijkersensemble (8 tot 15 musici) dat 1 á 2 maal per jaar een project organiseert met concerten in binnen- en buitenland. Het niveau van de muzikanten ligt hoog, zodat de concerten van uitstekende kwaliteit zijn. Om zoveel mogelijk jonge musici een kans te geven mee te doen, wisselt de samenstelling voor ieder nieuw project. Aangezien het een klein ensemble is, komt jong talent optimaal tot zijn recht.
La Tempesta onderscheidt zich van andere jeugdensembles door de combinatie van hoog niveau, persoonlijke groei, unieke optredens, inspraak, leuke sfeer en interessant repertoire. Kortom: La Tempesta is een jong, enthousiast en flexibel ensemble!