Dorpsnieuws

Kerstgroet 2018Tijdens de vieringen op 26 en 27 januari brengen we in de parochiekerken van HDL geld bijeen voor kinderdagverblijf “Lar da Criança” in Garanhuns. In een wijk waar Pater Gabriël en Hugo van den Broek veel betekenen voor de armsten.
Verbouw wasruimte 2Doneren per bank kan ook: NL02 RABO 0126 9350 92 inzake Diaconie HDL, o.v.v. Brazilië.
De huidige politieke situatie in Brazilië is volgens Hugo van den Broek behoorlijk verslechterd, omdat ultrarechts de verkiezingen heeft gewonnen. Hij verwacht een liberaal beleid, veel privatiseringen en weinig aandacht voor de armen.
Hugo van den Broek is sinds ruim een jaar verantwoordelijk voor kinderdagverblijf “Lar da Criança”. Ongeveer 130 arme kinderen zijn er 10 uur per dag en krijgen er 4 maaltijden, kleding, tweemaal per dag een douche en onderwijs.

Het 30 jaar oude gebouw vergt onderhoud. Dit jaar is het van buiten én van binnen geverfd; de hele elektrische installatie en de riolering zijn grotendeels vernieuwd. De parochies van Heeswijk Dinther en Loosbroek hebben daaraan bijgedragen.
Veel geld is er nu nog nodig voor o.a. nieuwe plafonds in de klaslokalen, beroepskrachten, extra uniformen voor de kinderen en zo´n 17.000 luiers per jaar. Hugo schrijft ook nog: “We moeten ook nog een toren bouwen, waarop straks twee grote watertanks worden geplaatst, omdat er niet iedere dag water is vanwege de lage druk.
In december is gestart met verbouwing van het waslokaal; we moeten het dak zo’n 20 cm verhogen en we gaan er nieuwe pannen op leggen in plaats van de asbestplaten”.

Samen met ieders hulp moet het wel lukken.
 
Namens Parochie Heilige Augustinus, Geloofsgemeenschap Dinther
Ria van Hemmen