Dorpsnieuws

Abdij van BerneOp zondag 14 januari is er een filmmiddag in de Abdij van Berne te Heeswijk. Vanaf 14.00 uur wordt in de Bernekringzaal de film ‘Frantz‘ vertoond, een Frans-Duitse dramafilm uit 2016 geregisseerd door Francois Ozon. De film speelt in het door oorlog verscheurde Duitsland van 1919.
 

Het verhaal gaat over de gecompliceerde vriendschap tussen een jonge fransman en de verloofde van een Duitse soldaat, gesneuveld in de Eerste Wereldoorlog.François Ozon zijn werk over de zoekende wereld na een gruwelijke W.O. I , is een aanzet tot denken over de waarheid van de leugen en de leugen van de waarheid. Een onderwerp dat nu bijna 100 jaar later weer volop in de belangstelling staat.Deze middag, die duurt tot 17.00 uur, wordt begeleid door Tjeu van den Berk, bekend auteur, theoloog en filmdeskundige. Hij verzorgt deze middag een inleiding op de film, kijktips en een uitleiding met discussie.

De filmmiddag begint om 14.00 uur. Entree bedraagt 10 euro, inclusief koffie/thee in de pauze. Kaarten zijn te reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn ook kaarten aan de zaal in de Abdij verkrijgbaar.