Agenda

Feestelijke startbijeenkomst Buurtbemiddeling Bernheze
Dinsdag, 21 Augustus 2018, 19:30 - 20:30
Hits : 832

Bernheze logoons welzijn 1Het is al jaren een wens van politie, lokale woningcorporaties, gemeente en ONS welzijn: Buurtbemiddeling. Na een zoektocht naar de juiste bemiddelaars is begin dit jaar met het project gestart. We vieren dit feestelijk met alle betrokkenen op dinsdag 21 augustus. Onze burgemeester, Marieke Moorman, is bereid om dit mooie initiatief officieel te openen en met name onze zes vrijwillige bemiddelaars toe te spreken. Daarnaast is dit het moment voor alle netwerkpartners om kennis te maken met de buurtbemiddelaars. Samen in gesprek om een stap verder te komen in het stimuleren van het vermogen van mensen om hun eigen problemen aan te pakken. Burgers helpen burgers om met een ‘gewoon’ gesprek hun onderlinge conflict op te lossen.

 

Programma: 

  1. 1. Ontvangst met koffie en gebak
  2. 2. Welkom en introductie
  3. 3. Burgemeester spreekt bemiddelaars toe
  4. 4. Onderlinge kennismaking om de ervaringen tot nu toe te delen
  5. 5. Afsluiting

Achtergrondinfo, wat is Buurtbemiddeling?

Blaffende honden, elke dag een mopperende buurman aan de deur of ruziënde bewoners op straat… Drie op de tien bewoners zeggen dat overlast door buurtbewoners wel eens voorkomt in hun omgeving. Zo’n 5% van de Nederlanders heeft zelfs vaak overlast van zijn buren. En ook de buurt kan ongemak hebben van ruzie tussen bewoners. Vaak is deze overlast niet ernstig genoeg om politie of justitie erbij te roepen. En meestal kunnen ook andere instanties zoals de gemeente of de woningcorporatie weinig betekenen voor de bewoners.

Buurtbemiddeling biedt gelukkig uitkomst. In Nederland wordt Buurtbemiddeling al meer dan twintig jaar met succes toegepast. In de meeste gemeenten wordt deze dienst aangeboden. Getrainde buurtbemiddelaars helpen om conflicten tussen buren weer bespreekbaar te maken, zodat zij samen naar oplossingen kunnen zoeken. De werkwijze werpt al jaren vruchten af: Buurtbemiddeling helpt bij het oplossen van zeven van de tien burenruzies.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) biedt organisaties informatie en actieve ondersteuning bij de implementatie van deze succesvolle methodiek.

Locatie Gemeentehuis Heesch

app