Agenda

Theatergroep de Kersouwe speelt Lucifer
Zondag, 12 Augustus 2018, 15:30
Deze herhaling is een uitzondering op het normale herhaalsysteem
Hits : 1406
Contact  www.kersouwe.nl/lucifer

LuciferEen hemels stuk vol duivelse dilemma’s

Het barst van de dilemma’s deze zomer in de bossen van Heeswijk. Theatergroep de Kersouwe speelt Lucifer, een eigen productie geschreven door Lucas de Waard en geregisseerd door Rowdy Pelgrim. Een stuk vol dillema’s over goed en kwaad met levensvragen over wat nu het juiste is: hemels of duivels. En dat allemaal in een toegankelijk en vlot geschreven stuk in het mooiste openluchttheater van Nederland.

Het verhaal in een notedop

Aartsengel Gabriël worstelt met een burn-out waardoor het in de hemel een uitgebluste boel is waar de bureaucratie hoogtij viert. Lucifer en zijn trawanten zien hierdoor een kans om de hemel na duizenden jaren weer over te nemen. Met populistische praatjes die steeds meer gehoor krijgen. Da’s geen goed nieuws voor de mensheid, zij zouden daar wel eens zwaar voor moeten gaan boeten. Lucifer lijkt een heel eind op weg als Lin, een nieuwkomer in de hemel met een journalistieke achtergrond, op zoek gaat naar de antwoorden. Kan zij het tij op tijd keren?

Een nieuwe regisseur die straalt

In januari is de spelersgroep begonnen met repeteren. Eerst volgden de leesrondes, daarna de rolverdeling. Rowdy Pelgrim is de regisseur en staat dit jaar voor het eerst voor de groep. “Sterker nog, vertelt hij, dit is de eerste keer dat ik regisseer in een openluchttheater. Dan kom je erachter dat er geen licht uit kan op zondagmiddagen, je geen doek kunt laten vallen of decorstukken ineens laten verschijnen. Het geeft beperkingen, maar er zijn ook heel veel kansen. De ruimte is enorm! En de groep fantastisch. Met deze groep kan ik echt wel uit de voeten”. Rowdy straalt als hij over het stuk spreekt.

Een stuk in mensentaal

“Het stuk is heel mooi geschreven. In echte mensentaal. Dat maakt het gemakkelijker om je in je rol in te leven”, aldus Hans Kenens die de rol van Gabriël voor zijn rekening neemt. Youri Weijts kruipt in de rol van zijn tegenpool, de duivel. “Het is altijd leuker om de donkere kant van het leven te mogen spelen. Slechteriken zijn gewoon leuker en vetter om te doen. Maar het knappe van dit stuk is dat de lijn tussen goed en kwaad heel erg dun is. Vaak is er geen duidelijke plus of min. Het ligt er heel erg aan hoe je de zaken bekijkt. Welke bril je wilt opzetten”. Dat is vooral het dilemma dat de speelgroep met Lucifer belicht.

Première 12 augustus

Lucifer is een heerlijk eigentijds stuk dat losjes is gebaseerd op het origineel van Vondel. Speciaal geschreven voor Theatergroep de Kersouwe door de talentvolle Bossche schrijver Lucas de Waard. De regie is in handen van Rowdy Pelgrim die met Lucifer zijn debuut maakt

Locatie De Kersouwe
12 augustus 2018 / 14:30 uur 17 augustus 2018 / 20:30 uur 19 augustus 2018 / 14:30 uur 24 augustus 2018 / 20:30 uur 26 augustus 2018 / 14:30 uur 31 augustus 2018 / 20:30 uur 02 september 2018 / 14:30 uur Website www.kersouwe.nl

app