SPDe algemene ledenvergadering van de SP afdeling Bernheze heeft tijdens haar  vergadering Cor van Erp met algemene stemmen gekozen tot lijsttrekker. Cor gaat met zijn ervaring een sterk verjongde lijst aanvoeren. Nieuw zijn de nummers 2 tot en met 5 op de lijst. Dit zijn allen vrouwen.

Zo timmert de SP Bernheze aan de weg richting de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. 

Ervaring en veel verjonging bij SP Bernheze

De nieuw gekozen lijsttrekker van de SP Bernheze is Cor van Erp. Van Erp loopt al vele jaren mee in de Bernhezer politiek. Voor het eerst sinds 1998 komt de lijsttrekker van de SP Bernheze weer een keer uit Heesch. Na Van Erp staan er vier nieuwe mensen op de kieslijst: Mandy Jansen (Heesch), Bianca van Beugen (Heeswijk-Dinther), Nathalie de Rooij (Heeswijk-Dinther) en Jody Samuëls (Heesch). Verder staat Willy van Lanen uit Nistelrode hoog op de kieslijst.

Kernpunt in de campagne naar de verkiezingen toe blijft een zelfstandig Bernheze. Daar heeft de ledenvergadering zich unaniem voor uitgesproken door de vaststelling van het verkiezingsprogramma.

De SP Bernheze blijft na de verkiezingen gewoon actief als een lokale partij in Bernheze. Dicht bij de inwoners van Bernheze staan, blijft de SP-boodschap. Voorzitter Jan Raaimakers: “Dat kennen de inwoners van Bernheze al. Een berichtje aan de SP Bernheze en je krijgt gelijk reactie. Dat blijft de SP Bernheze gewoon doen. Regelmatig met de rode jassen erop uit, daar kennen de 5 kernen van Bernheze de SP ook van. Lokale onderwerpen bij de kop pakken. Zoals veiligheid in de straat, een betaalbaar huis en goede sociale voorzieningen voor mensen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld door een laag inkomen. Een sociaal Bernheze blijft de SP-inzet. Ook na maart 2022.”