Marko Konings 1Al vele jaren wordt er gesproken over vakantiepark De Wildhorst in de Heeswijkse bossen. De meeste verhalen zijn negatief. Het park staat voor een groot gedeelte leeg, en ook wonen er veel arbeidsmigranten. Aangezien het een vakantiepark is mogen zij hier echter niet wonen. De gemeente treedt echter niet op, met alle vervelende gevolgen van dien.

Deze week staat de toekomst van De Wildhorst opnieuw op de agenda. De bedoeling is dat er nu een visie opgesteld wordt; wat willen we met het vakantiepark. Politieke Partij Blanco is hier heel helder in: De Wildhorst moet vooral een vakantiepark blijven. We werken hard aan het versterken van ons toeristische en recreatieve imago. Als we bezoekers willen trekken moeten we ook zorgen dat de toeristen hier ergens kunnen verblijven. Hotels en vakantieparken volproppen met arbeidsmigranten werkt dan averechts.


Wat ons betreft zal er dus streng opgetreden moeten worden tegen het illegaal onderbrengen van arbeidsmigranten op de Wildhorst. Ook camping De Meerdonk, naast De Wildhorst, dient een camping voor toeristen en vakantiegangers te blijven. We hebben heldere regels, het is een taak van de gemeente om de regels ook te handhaven. De overlast in de buurt zal zo ook moeten verdwijnen. Alleen op die manier is het mogelijk dat van De Wildhorst weer een aantrekkelijk vakantiepark gemaakt wordt. De huidige beheersstichting doet enorm haar best om er iets moois van te maken. Laten wij als gemeente ook ons steentje bijdragen.

Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco