Rico v.Duijnhoven 2018 AangepastAfgelopen vrijdag had de werkgroep WMO, in samenwerking met de bibliotheek Heesch
, de koffie weer klaar staan. Bij de periodieke informatiemiddag was deze keer notaris Dielissen uit Heeswijk-Dinther te gast.
 
Rico van Duijnhoven
 
 
Hij was uitgenodigd om geïnteresseerden te informeren over het levenstestament en het schenkingsrecht. Gezien de grote drukte zeker een onderwerp dat erg leeft.
Wat is een levenstestament?
Het testament kennen we allemaal. In een testament leggen we vast wat er na onze dood met onze nalatenschap moet gebeuren. Maar hoe houdt u de regie over uw leven als u er nog wel bent, maar niet meer kunt beslissen? In het geval dat dit zich voordoet kunt u allerlei extra dingen vooraf regelen in een levenstestament. In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt en op welke manier die persoon dat zal doen. Zo houdt u toch zelf de regie.
De VVD-Bernheze denkt dat het opstellen van een levenstestament een belangrijke bijdrage kan leveren aan de (financiële) bescherming van ouderen. U kunt namelijk iemand die u vertrouwt, bijvoorbeeld een familielid of een goede vriend, vragen om beslissingen voor u te nemen. Op deze manier kunt u er maximaal op vertrouwen dat uw wil ook daadwerkelijk uitgevoerd zal worden. Voor een ieder is het volgens ons zeer de moeite waard om hier nog eens goed over na te denken. Voor meer informatie zie: www.notaris.nl
Wilt u reageren?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rico van Duijnhoven
Raadslid VVD-Bernheze