Joop AkkermansOnlangs mocht ik weer naar het gemeentehuis in Heesch. Onderweg flitsten allerlei gedachtes door mijn hoofd over de goede-oude-tijd, het gemeentekantoor in Heeswijk-Dinther en de discussies over het Bernhezer gevoel van toen met burgemeester van Gorp voorop.
Op de Vinkelsestraat net voor het bord Heesch werden mijn gedachten ruw verstoord door iets dat in mijn ooghoeken de aandacht trok.
Het duurde even voordat ‘ iets’ tot mij was doorgedrongen, maar toen herkende ik de platanen van Plein 1969 uit Heeswijk-Dinther, 8 stuks netjes in het gelid achterin een privetuin. Hoe is het mogelijk dacht ik nog, Heeswijk-Dintherse bomen die met hun poten in Heesche grond staan te pronken.
 
Op de weg terug heb ik nog even stilgestaan om het tafereel op me in te laten werken. Ik moet zeggen dat ze er patent uitzagen, zonder blad in het naakte Heesche land. Nu nog afwachten of hier ook het bekende Bernhezer gevoel gaat aanslaan. Het voorval bracht mij overigens wel op een heel andere gedachte.
 
Als je door Heesch rijdt dan valt op dat daar best wel veel verkeersborden ‘verboden voor vrachtverkeer’ geplant zijn. Dit verbodsbord doet het erg goed in Heesch en draagt daar ook zichtbaar bij aan een gezellig en gezond leefmilieu.
In Heeswijk-Dinther daarentegen willen deze borden maar niet aanslaan, ondanks verwoede pogingen van veel inwoners. Wat nu als Heesch spontaan een paar van hun beproefde verbodsborden cadeau zou doen aan Heeswijk-Dinther? Zou dat niet het toppunt van een Bernhezer gevoel kunnen zijn?
 
Joop Akkermans, Politieke Partij Blanco