Marko KoningsVorige week organiseerde Politieke Partij Blanco een thema-avond over verkeer in Bernheze. De inwoners van Heeswijk-Dinther lieten duidelijk horen dat de doorgaande route door hun dorp zo snel mogelijk aangepakt moet worden.
De aanwonenden ervaren veel overlast van deze tot op de draad versleten straat. Maar helaas krijgen andere wegen in Bernheze voorrang.
 
De gemeente heeft onvoldoende capaciteit om alle verkeersknelpunten tegelijk op te pakken, dus moeten er keuzes gemaakt worden. Politieke Partij Blanco heeft al diverse malen verzoeken ingediend om het opknappen van de Hoofdstraat in Heeswijk naar voren te halen, maar wij kregen daarvoor onvoldoende steun. Maar onlangs kwamen CDA, SP en D66 met het voorstel om het aanpakken van de Graafsebaan in Heesch naar voren te halen in de planning. En omdat daar dus ook geen capaciteit voor is gaan we nu een extern bureau inhuren.
 
In onze ogen is de urgentie in de Hoofdstraat een stuk hoger en is het onbegrijpelijk dat de Graafsebaan nu wel voorrang krijgt. Al jaren worden de mensen in Heeswijk aan het lijntje gehouden. Na de aanleg van de ontsluitingsweg zou de straat onder handen genomen worden. Die aanleg liep al een paar jaar vertraging op, en ook nu hij klaar is moet er nog langer gewacht worden. Op zijn vroegst in 2019 wordt er nu begonnen. Politieke Partij Blanco had het graag anders gezien en zal er alles aan blijven doen om dit project naar voren te halen.
 
Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco