Marko KoningsVorige week heeft de gemeenteraad twee belangrijke bestemmingsplannen vastgesteld. Het eerste om de komst van een grand café mogelijk te maken op Plein 1969 in Heeswijk-Dinther.
Het tweede plan is voor de bouw van de nieuwe wijk Rodenburg, ook in Heeswijk-Dinther. Twee plannen die het wonen en verblijven in de tweede grootste kern van Bernheze bevorderen.
Plein 1969 wordt binnenkort opgeknapt, dat gebeurt in twee delen. De komst van het grand café met ijssalon is het eerste deel. Politieke Partij Blanco stemde in met de komst hiervan. Dit was ook een breed geuite wens van de inwoners die op eerdere inwonersavonden van actief burgerschap de komst van een terras een welkome aanvulling zouden vinden. Om de bouw mogelijk te maken moeten er wel 15 bomen verplaatst worden. We hopen dat ze een mooie nieuwe plek krijgen en goed aanslaan.
 
De Heilaren krijgt uitbreiding met de komst van plan Rodenburg. Hier komt een diversiteit aan woningen: vrijstaande huizen, tweekappers en rijtjeswoningen. Voor elk wat wils, en dat is heel belangrijk, koopwoningen maar ook sociale huur. Zorgpuntje dat we nog wel hebben is de afhandeling van het verkeer. Een werkgroep gaat kijken hoe de aansluiting op bestaande wegen het beste geregeld kan worden. Wij vinden een voetpad langs de Hommelsedijk naar school, sportvelden en het centrum van groot belang. Ook zullen we moeten kijken hoeveel verkeer straks via de Heuvelstraat naar de nieuwe ontsluitingsweg gaat. Maar eerst maar eens gaan bouwen!
 
Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco