Jesse Jansen1Het borrelt in onze dorpen. Steeds meer mensen staan op voor leefbare, groene dorpsharten. In deze krant verschijnen week na week ingezonden brieven van inwoners van onze gemeente die vinden dat hun dorp nog mooier, beter en fijner kan.

Ook op straat hoor ik van steeds meer mensen ideeën om hun dorp op te fleuren. Het is tijd om vaker en meer aandacht te besteden aan deze signalen.

Kleine veranderingen op papier kunnen een grote verandering in beleving met zich meebrengen. Waar een groot dorpsplein op papier prachtig lijkt, kan het in werkelijkheid ontzettend leeg ogen. Denk aan het al vernieuwde deel van ’t Dorp in Heesch. Op papier een prachtig plan, in werkelijkheid misschien wat minder geslaagd. Maar dat betekent niet dat we er samen, met kleine veranderingen, niet iets prachtig moois van kunnen maken!

De openbare ruimte is nooit af. Een dorp is nooit klaar. Met de vernieuwing van een plein kopen we niet onze verantwoordelijkheid af. Als we denken dat iets mooier en beter kan, dan moeten we daar voor blijven gaan. Oogt een plein wat leeg? Misschien is het dan tijd om een mooie boom daar ruimte te geven om oud en groot te worden. Liggen zebrapaden wat onhandig? Tijd om samen na te denken over waar deze beter passen.

Progressief Bernheze is de partij die altijd samen op zoek wil gaan naar hoe het beter kan en deze ideeën omzet in actie. Heeft u ideeën?: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Jesse Jansen, commissielid Progressief Bernheze